MED-EL Központ

MED-EL Központ, Innsbruck


A MED-EL egy nemzetközi vállalat, mely vezető szerepet játszik az implantálható hallókészülékek területén. A 2013 augusztusában megnyitott innsbrucki fejlesztőközpont épülete öt emelet magas és 13 270 négyzetméter területű. A passzívház-szerű kivitelezésnek köszönhetően hővédelmével és hővisszanyerésével az épület különösen energiahatékony. Az új cégközpontba költözött a kutató, tervező, fejlesztő és a gyártási részleg.

A konferenciatermek mobil válaszfalaikkal testre szabhatók, az oktatólaborokat, mérőlaborokat és tisztítóhelyiségeket a legmodernebb technikával látták el, az irodaterek pedig üvegfalakkal ellátott nyitott szerkezetükkel kommunikációra és együttműködésre buzdítanak. A higiénikus és kényelmes páratartalom eléréséhez a Condair GS gázüzemű gőz-légpárásítóit alkalmazzák.

Gázfűtésű gőz-légpárásító


Condair GS -Videó arról, hogyan működik

Gázfűtésű gőz-légpárásító

A Condair GS berendezések rendkívül hatékony gázüzemű légpárásító eszközök. A füstgáz közvetlenül a légtechnikai elvezetőn keresztül tud távozni. A füstgáz hője a légtechnikai készülék hővisszanyerése révén maradéktalanul megmarad.

Ha fontos a lehető leghatékonyabb működés és az egyszerű telepítés, a Condair berendezései jelentik a legjobb választást és ezek a berendezések rugalmasan beépíthetők meglévő rendszerekbe is.

További tájékoztatás a Condair GS-ről

Füstgáz-hővisszanyerés
a légtechnikai berendezésben


A füstgáz légtechnikai berendezéssel történő vezetése számottevő előnyökkel jár. Először is lényegesen könnyebbé válik a szerelés, mert nincs szükség kéményre. A füstgáz hőjét a légtechnikai berendezés regeneratív módon hasznosítja anélkül, hogy a távozó levegő minősége eközben hátrányosan változna. A füstgázban lévő energia ingyenesen áll rendelkezésre, és az elért megtakarítások a szellőztetési hőigény számításakor figyelembe vehetők.
A használt gőz-párásító ábrázolása
Gázfűtésű gőz-légpárásító a légtechnikai berendezésen keresztüli füstgáz-hővisszanyeréssel
 Nincs szükség kéményre
 A füstgázhő visszanyerése
 DVGW-tanúsítvány

A hatékony technológia
kifizetődő!

Szellőztetési hőigénynél meglévő megtakarítási
potenciál kondenzációs hővel hővisszanyerés [kW]
Megtakarítás
Gőzteljesítmény [kg/h]

Mindig megfelelő

A különféle felépítésű rendszerekhez mindig testreszabott megoldások szükségesek. A különböző készülékváltozatok révén a rendszer pontosan hozzáigazítható a tervezői elképzelésekhez és a légtechnikai berendezés kialakításához. A meglévő korlátozások ezáltal megszűnnek, és nagy hatékonyságú gőz-légpárásításra nyílik lehetőség változatos felhasználási lehetőségekkel.
Condair GS beltéri telepítés
Condair GS
Beltéri felállítás (helyiséglevegőtől függő) Az égési levegő elszívása a felállítási térből történik
Condair GS beltéri telepítés
Condair GS RS
Beltéri felállítás (helyiséglevegőtől független) Az égési levegő kívülről kerül bevezetésre
Condair GS kültéri telepítés
Condair GS OC
Kültéri felállítás masszív időjárásálló védőburkolattal
Video | Video | Hogyan működik a gázüzemű gőz-légpárásító?
PDF | Condair GS gázüzemű gőz-légpárásító