Légszárítás a légi közlekedés számára


A légi és űrközlekedési iparág számára elengedhetetlen minden komponens megbízható működése. A nem megfelelő páratartalom az elektromos alkatrészek sérülését és meghibásodását okozhatja, aminek akár végzetes következményei is lehetnek. Negatívan befolyásolják a kötőanyagok, tömítések, rétegezések és hegesztési varratok polimerizációjának minőségét, így a részek deformálódnak, porózussá válhatnak vagy romlik a felületük minősége.

Acél korróziója egy vízcsepptől


Száraz levegőn a vas nem rozsdásodik. Ha mégis nedvesség éri a fémet az oxigén (O2) és a víz (H2O) hidroxidionná (OH-) redukálódik. A reakcióhoz szükséges elektronok kiegyenlítéséhez oxidálódik a vas, azaz leadja az elektronjait, amiket végül az oxigén vesz fel. A folyamat során vasoxid keletkezik. Ahonnan elvonják az elektronokat ott elektronhiány alakul ki és pozitív töltésű vas ionok (Fe2+) válnak ki. Ezek átvándorolnak a vízcseppbe, és kötést alkotnak a negatív töltésű hidroxidionokkal (OH-). Az eltérő töltésük miatt első lépésben vas(II)-hidroxid keletkezik. A vízzel, oxigénnel és hidroxidionnal folytatott további reakciók mindig további reakciókat váltanak ki, melyekből vas(III)-oxid és vas(III)-hidroxid keletkezik. Ezek a fém felületére rakódnak, és ezek adják a rozsda jellegzetes megjelenését. Az alumíniummal ellentétben a többi fémnél csak akkor áll meg a folyamat, ha már nem áll rendelkezésre több vas.

A pára telítődése a levegőben

Minőség a Condair-től


Testre szabott rendszereink professzionális megoldást kínálnak a levegő párásításához és szárításához minden teremméret ás minőség esetén. Mivel a működés és az energiahatékonyság alapja a szakszerű tervezés, már a tervezési szakaszban is szívesen nyújtunk segítséget Önnek.