Légpárásítás az élelmiszer-tárolás területén


Légpárásítás az élelmiszer-tárolás területén A higroszkópos (nedvességvonzó) élelmiszerek anyagcserét folytatnak a helyiség levegőjének páratartalmával. Vagy ők vesznek fel vízgőzt a környezetükből, vagy vízgőzt adnak le.

Ez mindaddig folytatódik, amíg a környezetükkel egyensúlyi állapotba nem kerülnek. Ezért a megfelelő légpárásítás a hűtőházakban majdnem ugyanolyan fontos, mint a szakszerű hűtés.

Száraz levegőn a hús veszít súlyából és ezáltal eladási értékéből is


szabályozott páratartalommal
száraz levegővel
A sovány marhahús akár 75 % vizet is tartalmazhat, ám párásítás hiányában igen gyorsan veszít a súlyából és ezáltal a forgalmi értékéből. Ezenkívül a hús csak megfelelő páratartalom mellett őrzi meg az ízét, színét és gusztusos küllemét a pultban.
Húshűtő terem
Húspult/értékesítés
Függesztett raktár