Légpárásítás informatikai központok számára


A légpárásítók mindenekelőtt arra szolgálnak, hogy megakadályozzák az elektrosztatikus kisüléseket és az érzékeny hardver károsodását. Ezenkívül párologtató hűtők építhetők be a távozólevegő-hűtésbe, és a hűtés üzemeltetési költségei jelentősen csökkenthetők. A beszívott levegőben elért hűtési hatás átvitelre kerül a frisslevegőre. A hagyományos hűtőgépeket és hűtőregisztereket így lényegesen kisebbre és kedvezőbben lehet kialakítani. Ezenkívül az épülethűtés folyó üzemeltetési költségei is csökkennek.
Az informatikai központ vázlatos felépítése
Facebook Luela városában, Svédország

Az energiaköltségek csökkentése


A megújuló hűtési teljesítmény létrehozásának egyik lehetősége a légtechnikai berendezésekben végzett közvetett párologtató hűtés. A hűtőberendezések teljesítmény- és villamosenergia-igényének csökkenése a közvetett párologtató hűtés révén történő mechanikus hűtéshez azon a termodinamikai hatáson alapul, hogy a levegő lehűl, amikor a vízpárologtatás által nedvessé válik. Ennek során a víz fázisváltásához szükséges párolgáshő a levegőből kerül elvonásra és célzott hűtést idéz elő.

Ennek a hatékonysági intézkedésnek az energiamegtakarítási potenciálja a példaként bemutatott rendszer paramétereit és a helyszíni meteorológiai adatokat alapul vevő energetikai szimulációs számítással határozható meg. A beszívott levegőben elért hűtési hatás átvitelre kerül a frisslevegőre. A hagyományos hűtőgépeket és hűtőregisztereket így lényegesen kisebbre és kedvezőbben lehet kialakítani. Ezenkívül az épülethűtés folyó üzemeltetési költségei is észrevehetően csökkennek. A www.mycoolblue.de oldalon letölthető az ingyenes verzió számítógépre és Androidra, valamint megtalálja IOS eszköze számára is az Apple App-Store-ban.
Egy párologtató hűtéssel rendelkező légtechnikai berendezés energetikai hozzájárulásának ábrázolása.
A Condair Coolblue 2.0 szoftveres eszközével számítva.

Statikus feltöltődés


Statikus feltöltődés karbantartási munkálatok során vagy az informatikai központ nem földelt komponensei között alakulhat ki. Ez ellenőrizhetetlen kisüléshullámot okozhat és az érzékeny elektromos komponensen meghibásodásához vezethet.

50–55 % közötti relatív páratartalom esetén a nedves levegő erősebben képez réteget az ionok körül, így azok nehezebbek és az elektromos mezőben mozdulatlanok lesznek. A levegő és az anyagfelületek vezetőképessége megnő, így az elektromos töltések kiegyenlítődnek, ami megakadályozza a potenciálkülönbségek kialakulását.
A 40 % relatív páratartalom alatti száraz
levegő potenciálkülönbségekhez vezethet
50–55 % közötti relatív páratartalom esetén elektromos
töltések áramolhatnak a megnövekedett vezetőképesség miatt

Minőség a Condair-től


Testre szabott rendszereink professzionális megoldást kínálnak a levegő párásításához és szárításához minden teremméret ás minőség esetén. Mivel a működés és az energiahatékonyság alapja a szakszerű tervezés, már a tervezési szakaszban is szívesen nyújtunk segítséget Önnek.