Kórházak légpárásítása


A kórházakban és műtőkben a megfelelő páratartalom gondoskodik a páciensek és az alkalmazottak jó közérzetéről, véd az elektrosztatikus feltöltődéstől, és megakadályozza a csírasejtek és baktériumok terjedését.

A páratartalom hatást gyakorol a közérzetre és az emberek egészségére. A túl magas vagy túl alacsony páratartalom klasszikus hatásai az alábbiak: fáradtság, koncentrálási zavarok, fejfájás, égő szemek és a légutak gyulladása.

A páratartalom különösen jelentős szerepet játszik az immunrendszer működésében az orr nyálkahártyán, ugyanis minél szárazabb az orr nyálkahártya, annál sebezhetőbbé válik a testünk a baktériumokkal, vírusokkal és kórokozókkal szemben. Ezen túlmenően a megfelelő páratartalom különösen fontos a műtőkben alkalmazott technikákhoz. Az elektromos készülékek érzékenyen reagálnak az elektromos feltöltődésre, Ami túl száraz levegő esetén alakul ki.
A baktériumok szétterjedése száraz levegőben
A baktériumok terjedése optimális páratartalom mellett

Miért csökkenti a levegő páratartalma a fertőzések veszélyét?


Száraz levegőn a csíracseppek is kiszáradnak. Gyorsan veszítenek súlyukból, könnyebbek lesznek, és tovább lebegnek a levegőben. 40–60 % közötti páratartalom esetén ezzel szemben a csíracseppek nagyok maradnak, nehezek és lomhák. Lesüllyednek a padlóra, ami csökkenti terjedésüket a levegőben.
Optimális aeroszol

40–60%-os relatív páratartalom mellett


  • Rövid élettartam a beltéri levegőben

  • Nagy sókoncentráció az
    aeroszolcseppek középpontjában

  • A kórokozók elpusztulnak
részletek megtekintése
Műtő
Fül-orr-gégészeti betegellátás
Gyermek-/csecsemőosztály
Betegszobák