Uszodák szárítása


Az uszodás magas párakibocsátása, különösen az ott uralkodó magas hőmérséklet miatt, rendkívül magas páratartalmat hoz létre, ami kellemetlen fülledt érzést okoz. Ez a klimatikus feltétel nem csak a fürdővendégek személyes közérzetét befolyásolja, hanem komolyan veszélyeztetheti a látogatók és az uszodában dolgozók egészségét keringési problémák formájában. A nedves és meleg levegő tökéletes táptalaj a baktériumoknak és csíráknak. A fürdővendégek könnyed ruházata miatt különösen gyorsan kontaktusba kerülnek az emberi testtel és kedvezőtlen esetben fertőzést vagy betegségeket okoznak.

A lehetséges egészségi kockázatok mellett a meleg, párás levegő negatív hatást gyakorol az épület szerkezetére is. Különösen az úgynevezett „hideg helyeken” mint az üvegfelületeken, fémes építőelemeken vagy külső falakon csapódik le a vízpára, ami hosszú távon penészképződést és korróziót okozhat. Az ebből eredő károk miatt gyakoribbá válnak az épület infrastruktúráján végzett karbantartási és javítási munkálatok, nem tervezett üzemkiesést és ezáltal megnövekedett költségeket okoznak. Az uszodák üzemeltetőinek emiatt korszerű szárító megoldásokat kell telepíteniük.

Kellemes levegő a
kellemetlen fülledtség helyett

Biztonságos, száraz
járófelületek

Penész, rozsda és épületkárok
kialakulásának megakadályozása

Energiahatékony technika a Condair-től


A párátlanításnak továbbra is bevett módszere az egyszerű szellőztetés és elszívás, melynek során a nedves helyiséglevegőt egy ventilátor szívja el, és száraz külső levegő áramlik be a nyomában.

A külső levegőt ekkor nagy energiaráfordítással ismét fel kell fűteni. Ez a fajta párátlanítási eljárás merő energiapocsékolás. Az uszodák számára kifejlesztett légszárító rendszerek alkalmazása messzemenően energiahatékony megoldás a páratartalom befolyásolására.

A berendezés alapja egy zárt hűtőkör, ami által az üzemeltetése 60 %-kal gazdaságosabb, mint a hagyományos, légbefúvással és légelszívással üzemelő rendszerek esetén. Az energiavisszanyerés érdekében a Condair uszodai légszárítói a hőszivattyúk elvén működnek. Ez jelentős megtakarítást tesz lehetővé az üzemeltetési költségek tekintetében, ugyanis a hőszivattyús körforgásból kinyert hő ismét visszavezethető a helyiségbe.
A Condair a légszárítók terén széles termékkínálattal rendelkezik különösen az uszodák területén történő felhasználáshoz. Jelentősen hatékonyabbak és fenntarthatóbbak, mint a hagyományos légszárítók