Szárítás és párásítás a legjobb aroma elérése érdekében


A dohányáruk kedvelői tudják milyen fontos a dohányáruk szakszerű tárolása azok minőségének biztosítása érdekében. Mindegy, hogy cigarettás dobozban, légmentesen lezárt fémdobozban tárolt pipadohányról vagy humidorban tárolt nemes szivarról van szó: az optimális páratartalom mellett tárolt dohány minősége kiváló.

Ugyanis csak így biztosítható teljes aromája, és így nem ég el túl gyorsan dohányzás során.

A jó szivarok íze és minősége akkor a legkiválóbb, ha tartósan 20 °C-on és 70 % relatív páratartalmú levegőn tárolják őket. Mint egy jófajta bor: A hosszabb tárolás kiemeli a karakterét és az ízét. A dohánygyártó és értékesítők ezért már évek óta alkalmazzák bizalommal megbízható párásító rendszereinket.

A dohánynak lassú szárítás szükséges


A lassú szárításnak köszönhetően a dohánylevelek sejtjei tovább élettel teliek maradnak és így az éréshez szükséges kémiai anyagok is a sejteken belül maradnak (sejtek légzése).

A levelek szárítása során leépülnek az olyan anyagok, mint a fehérje, keményítő és a levelek színezőanyagai. A folyamatnak lehetőség szerint az élő levelekben kell lezajlania, hogy az aroma ne veszítse el minőségét.

A szárítási folyamat két hónapig is eltarthat, és állandó hőmérséklet és páratartalom szükséges hozzá.
Nyersdohány tárolása
Árubemutató terület/eladótér
Cigarettapapír tárolása
Szűrők tárolása

Minőség a Condair-től


Testre szabott rendszereink professzionális megoldást kínálnak a levegő párásításához és szárításához minden teremméret ás minőség esetén.

Mivel a működés és az energiahatékonyság alapja a szakszerű tervezés, már a tervezési szakaszban is szívesen nyújtunk segítséget Önnek.