Nyomdák párásítása


Az olvasás ugyan valamelyest kiment a divatból, a papír azonban továbbra is rendkívül keresett nyersanyag. Hiszen nemcsak újságokra és könyvekre, hanem plakátokra, csomagolóanyagokra, szigetelőanyagokra, bankjegyekre és bútorokra is szükség van. Annak érdekében, hogy a hullámpapírból készült ágy ne rogyjon össze, a csomagolóanyag biztonságos védelmet nyújtson, és így a dokumentumok megőrizzék a formájukat, a papír- és nyomtatott árukat szakszerűen kell tárolni és feldolgozni.

Amikor a gyártás alatt álló újságok 55 km/h sebességgel száguldanak végig a rotációs ofszetnyomógépen, maximális pontosságra és páratartalomra van szükség.

A papír higroszkópos anyag


A higroszkópos anyagok olyan anyagok, melyek nedvességet képesek megkötni sejtszerkezetükben. Alacsony páratartalom esetén a levegő az anyagból veszi el a nedvességet, ami gyakran károsítja a sejtszerkezetet, és repedések keletkeznek.

Statikus feltöltődés


A statikus feltöltődés a nem földelt gyártóberendezéseken vagy magukon a textíliákon alakulhat ki.

50–55 % közötti relatív páratartalom esetén a nedves levegő erősebben képez réteget az ionok körül, így azok nehezebbek és az elektromos mezőben mozdulatlanok lesznek. A levegő és az anyagfelületek vezetőképessége megnő, így az elektromos töltések kiegyenlítődnek, ami megakadályozza a potenciálkülönbségek kialakulását.
A 40 % relatív páratartalom alatti száraz
levegő potenciálkülönbségekhez vezethet
50–55 % közötti relatív páratartalom esetén elektromos
töltések áramolhatnak a megnövekedett vezetőképesség miatt
Bevont papír tárolása
Bevonat nélküli papír tárolása
Könyvek tárolása
Fotónyomtatás
Szitanyomás