Avoid dry skin

Hogy többé ne kelljen izgatnia magát a száraz levegő miatt!

A száraz levegő elvonja a nedvességet a bőrtől, ezáltal a bőr repedezetté válik, és elveszíti barrier funkcióját. Ez különösen a hideg téli hónapokban tapasztalható a száraz, érdes kezeken és kirepedezett ajkakon, amikor a hőmérséklettel a levegő nedvességtartalma is csökken.

Száraz bőr

Amikor a bőr veszít a zsír- és nedvességtartalmából, a természetes gát összeomolhat. A száraz beltéri levegő elősegítheti ezt a folyamatot, amikor a test belülről már nem képes biztosítani a megfelelő egyensúlyt. Ez különösen beteg vagy idős emberekre igaz. Ugyanez vonatkozik a csecsemőkre, mivel bőrük még nem fejlődött ki teljesen.

Ezután a szaruréteg egyre áteresztőbbé válik, így elveszti a védekező képességét. Ugyanakkor a káros anyagok könnyebben behatolhatnak, ami bőrirritációhoz és gyulladásos reakciókhoz vezet.

Egészséges, nedves bőr

Az egészséges bőr véd a hideg, hőség vagy sugárzás ellen, valamint enyhén savas pH-értékével (5,7) távol tartja a baktériumokat és mikroorganizmusokat. A bőr ezenkívül a legnagyobb érzékszervünk, támogatja a légzést és izzadással hűti a testet.

Összességében a bőr több funkcióval bír, megköti a vizet és a zsírokat, és külső védelmet biztosít.