Légnedvesítés a divatipar számára


„Áramütés” a ruhaakasztó rúd vagy a próbafülkében szanaszét álló hajszálak megérintésekor. A száraz levegő alaposan el tudja rontani a bevásárlás örömét, hiszen az egymáshoz dörzsölődő ruhadarabok elektrosztatikus feltöltődést eredményeznek, amelyek alig tudnak elfolyni, és így kellemetlen kísérő jelenségeket okozhatnak.

Rostok és páratartalom egyensúlya


A textilrostok belső nedvességtartalma kölcsönhatásban áll a környező levegő páratartalmával. Túl száraz levegő esetén elpárolog az anyagban található nedvesség, és a rost szál vizet ad át a levegőnek. Az anyag repedezett lesz, a színe kifakul, és mindenekelőtt megváltozik az anyag tapintása. Túl magas páratartalom esetén ezzel szemben a textilrostok vizet vesznek fel a levegőből, így az anyag megdagad és nedves foltok vagy penészfoltok keletkezhetnek rajta.

Javasolt tehát az árusító vagy tároló helyiség páratartalmát az adott anyag számára szükséges szinten tartani.
Amennyiben a levegő páratartalma alacsonyabb az anyag páratartalmánál, az anyag nedvességet ad le
A páratartalom és az anyag páratartalma egyensúlyban van

Amennyiben a levegő páratartalma nagyobb az anyag páratartalmánál, az anyag nedvességet vesz fel

A jó levegő boldoggá teszi a vásárlókat


A vevők és munkatársak kellemes közérzete már a belépés pillanatában biztosítható: ha a küls�� levegőt kint tartjuk és az üzlet belső levegőjét megfelelően párásítjuk, olyan vásárlási klímát hozhatunk létre, amely kedvező az alkalmazottak egészsége és a vevők vásárlási kedve szempontjából.

Ha egy vevő jól érzi magát, több időt tölt a boltban, és valószínűleg több pénzt költ el.
Textilkereskedelem és tárolás
Bőráru raktár
Bőráru kereskedelem