Légnedvesítés gyümölcsök, zöldségek és élelmiszerek tárolásához
Mire a zöldségek és a gyümölcsök megérkeznek a konyhánkba, általában már igen hosszú utat tettek meg. A hasznos anyagok, így a vitaminok és enzimek megőrzéséhez a szállítás és a tárolás során megfelelő feltételeket kell biztosítani.
A zöldségek 20 °C-on csak két napig tárolhatók. 2 °C-os hőmérséklet és 80 % relatív páratartalom mellett ugyanakkor akár két hétig is ugyanolyan frissek és vitamindúsak maradnak, mint amilyenek az első napon voltak.
Száraz levegőn a gyümölcs veszít súlyából és ezáltal eladási értékéből is
szabályozott páratartalommal
száraz levegővel
Mivel a zöldségek és a gyümölcsök alacsony hőmérsékleten is gyorsan kiszáradnak és összetöppednek, ügyelni kell a megfelelő páratartalomra. A raktárcsarnokokban és az árubemutató területeken elhelyezett, észszerűen méretezett párásító rendszer gondoskodik arról, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mindig frissek maradjanak és – súlyveszteség nélkül – eladják magukat.
Maggyümölcs raktár
Kenyér/pékáru
Sajt
Burgonya
Csokoládé
Komló
Gombák
Tea
Gőzfürdő és gőzzuhany
Napjainkban számos szálloda és egészségklub kínál spa létesítményeket vendégeik és tagjaik jólétének érdekében:
Úszómedencét, szaunát és egyre gyakra...
Hammam, Caldarium és Rhassoul
A hamam egy gőzfürdő, amelyben különleges fürdőszertartást tartanak,
és az iszlám fürdőkultúra és testkultúra fontos része.
A hangsúly a gőzzel tör...
Callcenterek
A Callcenter megfelelő páratartalma nem csak az ott dolgozók jó közérzetét biztosítja, hanem gondoskodik teljesítőképességükről és egészségükről. A m...
Múzeumok
A múzeumok feladata az emberiség kincseinek és művészetének megőrzése. A számtalan, sokszor egyedülálló és pótolhatatlan kiállítási tárgy értéke sok ...
Légi közlekedés
A légi és űrközlekedési iparág számára elengedhetetlen minden komponens megbízható működése. A nem megfelelő páratartalom az elektromos alkatrészek s...
Raktározás
Mindenhol, ahol termékeket és árukat tárolnak, tárgyakat archiválnak, a megfelelően beállított légszárítás óvja meg a tulajdonosokat a nedvesség okoz...
Uszoda
Az uszodás magas párakibocsátása, különösen az ott uralkodó magas hőmérséklet miatt, rendkívül magas páratartalmat hoz létre, ami kellemetlen fülledt...
Nyomdák
Az olvasás ugyan valamelyest kiment a divatból, a papír azonban továbbra is rendkívül keresett nyersanyag. Hiszen nemcsak újságokra és könyvekre, han...
Faipar
A fa egy természetes anyag, mely levelei elvesztését kövezően is tovább „él”. Amennyiben a tárolás és a feldolgozás során túl száraz a levegő, csökke...
Koncertépület
A zongorák és sok vonós, pengetős és fúvós hangszer nemes faanyagból készül. Ezekhez úgynevezett hangszerfát alkalmaznak, melyek lassan és egyenletes...
Vízmű
Az elsősorban a melegebb évszakokban jelentkező kondenzvízképződés a vízellátó berendezések üzemeltetése és fenntartása során fellépő legnagyobb kihí...
Adatközpont
A légpárásítók mindenekelőtt arra szolgálnak, hogy megakadályozzák az elektrosztatikus kisüléseket és az érzékeny hardver károsodását.
Ezenkívül páro...
Irodák
A dolgozóknak a munka során jól kell érezniük magukat. A motiváció, a teljesítőképesség és az egészség a munkahely mai igényeknek megfelelő kialakítá...
Bor tárolása
Jó talaj, napos lejtők, szenvedélyes borász: a jó borok előállításának legfontosabb feltételei. A minőség megőrzése vagy akár növelése érdekében a ra...
Textilipar
A fonalak és a textíliák gyorsan reagálnak a túlzottan száraz vagy túlzottan nedves levegőre. A rostok foszlásnak indulnak, az anyagok hosszanti és k...
Dohány
A dohányáruk kedvelői tudják milyen fontos a dohányáruk szakszerű tárolása azok minőségének biztosítása érdekében. Mindegy, hogy cigarettás dobozban,...
Papír
Az olvasás ugyan valamelyest kiment a divatból, a papír azonban továbbra is rendkívül keresett nyersanyag. Hiszen nemcsak újságokra és könyvekre, han...
Anyagvizsgálat
Mielőtt egy anyag a piacra kerül – a műszálaktól a tégláig –, gondoskodni kell annak biztonságáról és alapos teszteléséről. A modern anyagvizsgálat e...
Hústárolás
A higroszkópos (nedvességvonzó) élelmiszerek anyagcserét folytatnak a helyiség levegőjének páratartalmával. Vagy ők vesznek fel vízgőzt a környezetük...
Divatipar
„Áramütés” a ruhaakasztó rúd vagy a próbafülkében szanaszét álló hajszálak megérintésekor. A száraz levegő alaposan el tudja rontani a bevásárlás örö...
Elektronikai ipar
Minél szárazabb a levegő, annál gyorsabban és erősebben jelentkeznek elektrosztatikus felöltődések. Gyártóüzemekben és az elektronikus szerkezeti ele...
Autóipar
Az optimális eredmények elérése érdekében az autók fényezési munkáit optimális körülmények között kell elvégezni. Ehhez döntő fontosságú, hogy a pára...
Hotel
Arra számítani lehet, hogy az uszodákban és gőzfürdőkben kellően magas páratartalom. De hogyan érzik magukat a vendégek a pihenő ás masszázsszobákban...
Gyógyszeripar
Tabletták, pirulák, ampullák, kenőcsök, krémek és gélek segítik gyógyulásunkat. Emiatt nem érhetik őket szennyeződés, csírák vagy spórák. A gyógyszer...
Kórház
A kórházakban és műtőkben a megfelelő páratartalom gondoskodik a páciensek és az alkalmazottak jó közérzetéről, véd az elektrosztatikus feltöltődéstő...