Légnedvesítés gyümölcsök, zöldségek és élelmiszerek tárolásához


Mire a zöldségek és a gyümölcsök megérkeznek a konyhánkba, általában már igen hosszú utat tettek meg. A hasznos anyagok, így a vitaminok és enzimek megőrzéséhez a szállítás és a tárolás során megfelelő feltételeket kell biztosítani.

A zöldségek 20 °C-on csak két napig tárolhatók. 2 °C-os hőmérséklet és 80 % relatív páratartalom mellett ugyanakkor akár két hétig is ugyanolyan frissek és vitamindúsak maradnak, mint amilyenek az első napon voltak.

Száraz levegőn a gyümölcs veszít súlyából és ezáltal eladási értékéből is


szabályozott páratartalommal
száraz levegővel
Mivel a zöldségek és a gyümölcsök alacsony hőmérsékleten is gyorsan kiszáradnak és összetöppednek, ügyelni kell a megfelelő páratartalomra. A raktárcsarnokokban és az árubemutató területeken elhelyezett, észszerűen méretezett párásító rendszer gondoskodik arról, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mindig frissek maradjanak és – súlyveszteség nélkül – eladják magukat.
Gyümölcs
Kenyér/pékáru
Sajt
Burgonya
Csokoládé
Komló
Gombák
Tea