Image

 
Zöldség, gyümölcs

Mire a zöldségek és a gyümölcsök megérkeznek a konyhánkba, általában már igen hosszú utat tettek meg. A hasznos anyagok, így a vitaminok és enzimek megőrzéséhez a szállítás és a tárolás során megfelelő feltételeket kell biztosítani. A zöldségek 20 °C-on csak két napig tárolhatók. 2 °C-os hőmérséklet és 80% relatív páratartalom mellett ugyanakkor akár két hétig is ugyanolyan frissek és vitamindúsak maradnak, mint amilyenek az első napon voltak. 


Mivel a zöldségek és a gyümölcsök alacsony hőmérsékleten is gyorsan kiszáradnak és összetöppednek, ügyelni kell a megfelelő páratartalomra. A raktárcsarnokokban és az árubemutató területeken elhelyezett, ésszerűen méretezett párásító rendszer gondoskodik arról, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mindig frissek maradjanak és – súlyveszteség nélkül – eladják magukat.