Irodahelyiség

 
Tárgyalók és irodahelyiségek

A dolgozóknak a munka során jól kell érezniük magukat. A motiváció, a teljesítőképesség és az egészség a munkahely mai igényeknek megfelelő kialakításával pozitív irányban befolyásolható. A levegő megfelelő páratartalmának döntő hatása van az irodában tartózkodók egészségére és közérzetére, és védi a munkatársakat a betegségektől.

Ha a képernyő előtt végzett intenzív munka, a sok beszéddel járó tevékenységek vagy a túlzottan meleg irodai helyiségek alacsony páratartalommal párosulnak, jelentős egészségkárosodások következhetnek be. Különösen a téli hónapokban gyakori tünetek a légúti fertőzések, a nyelési panaszok, a torokfájás és az égő szem.  


A legújabb vizsgálatok szerint a nyálkahártya immunvédelme is jelentős mértékben függ a helyiség levegőjének páratartalmától. A mikroorganizmusok légutakból való elszállítása alacsonyabb páratartalom esetén csökken. A légutak hatékony és gyors tisztulásához és ezzel a fertőző betegségekre való hajlam csökkentéséhez kellően magas, legalább 45%-os légnedvesség-tartalom szükséges.