A hammam előnyei a test és az egészség számára


A hamam egy gőzfürdő, amelyben különleges fürdőszertartást tartanak, és az iszlám fürdőkultúra és testkultúra fontos része. A hangsúly a gőzzel történő relaxáción és az azt követő szappanhabos masszázson van.
Így ellazítja az izmokat és enyhíti a fájdalmat és a kellemetlenségeket.


A hammam masszázstechnikáról szóló első feljegyzések több mint 4000 évre nyúlnak vissza. Eredete a keleti gőzfürdőkben, az úgynevezett hamamokban rejlik. Ezeket már akkor is úgy tekintették. a rituális mosakodási szertartások, a megtisztulás és a stresszes mindennapoktól való elvonulás helyének tekintették. "Török fürdő" vagy "keleti fürdő" néven is ismert.

Rhassoul, egy keleti ápolási szertartás


Már a görög orvos, Hippokratész is tudott a gyógyiszap különleges hatásáról. és a mai napig orvosok és betegek is nagyra értékelik gyógyító tulajdonságait.


A Rhassoul egy keleti ápolási szertartás, amely gyógyiszappal történő teljes testhámlasztást tartalmaz gőzfürdővel kombinálva, amelyet önolajozás követ. A Rhassoul egyesíti a víz, a föld és a hő jótékony hatásait a természet ápoló és gyógyító erejéről szóló ősi tudással.

A gyógyiszap serkenti az anyagcserét, nedvességet, ásványi anyagokat és nyomelemeket biztosít. Emellett finomítja a bőr megjelenését és növeli annak rugalmasságát. Ezáltal az egész test ellazul és regenerálódik.

Mi az a caldarium?


A Caldarium a latinból származik, és azt jelenti: "meleg" vagy "forró".
A caldarium már az ókorban is szerves része volt a római gyógyfürdőknek.

A caldarium egy kerámiával burkolt, 40-50 °C-os hőmérsékletű melegítő helyiség. A fűtött falak, padok és a padló enyhe sugárzó hője az egész helyiséget felmelegíti. A kaldáriumok általában több medencét és kádat is tartalmaznak, ahol a vendégek meleg vízben fürödhetnek. A páratartalom nagyon magas, és csaknem 100 százalékos.
A Condair a párásítók széles választékát kínálja kifejezetten gőzfürdőben való használatra tervezték.

❯ a termékekhez