Facebook


Facebook Data Center, Luleå község


A 2004-ben Mark Zuckerberg által alapított szoftvercég létrehozta az első globális "közösségi hálózatot", és ma már több mint 2,5 milliárd aktív felhasználót köt össze. A Facebook emellett messenger-szolgáltatásokat és szoftverfejlesztési platformokat is kínál. A 27 000 négyzetméteres adatközpont az északi sarkkörtől mintegy 100 kilométerre délre található, olyan éghajlati övezetben, amely ideális a hűtést igénylő adatközpontok számára.

Az évi 2 °C-os átlaghőmérséklet csökkenti a mechanikus hűtési ráfordítást, és hozzájárul a létesítmény energiahatékony üzemeltetéséhez. A Facebook az adatközpont villamosenergia-szükségletét vízenergiából származó zöld villamos energiával fedezi, és Condair megoldásokat használ az energiahatékony párologtató hűtéshez.
A Condair megoldásait használják.

x

Párologtató hűtőberendezés

Condair MEA Condair ME párologtató hűtőberendezést a közvetett beszívottlevegő-hűtés követelményeihez alakítottuk ki. Ezek közé tartozik az egyszerű felépítés, a rendkívül gazdaságos üzemmód és a részegységek hosszú élettartama.
A szabadalmaztatott párásító doboz kiváló mutatókkal rendelkezik a párologtató hatás tekintetében.További tájékoztatás a Condair ME-ről

A párologtató hűtés sematikus ábrázolása


Jelentős energiamegtakarításA közvetett párologtató hűtéssel a hűtőkészülék teljesítményigénye lecsökkenthető a mechanikai hűtés szintjére.
A hagyományos hűtőgépeket és hűtőregisztereket így lényegesen kisebbre és kedvezőbben lehet kialakítani.

Ezenkívül az épülethűtés folyó üzemeltetési költségei is csökkennek.
Az épülethűtésben játszott energetikai szerep grafikus ábrázolása egy példaként bemutatott légtechnikai berendezésben.
A Condair Coolblue 2.0 szoftveres eszközével számítva.

Energiahatékony Condair ME
párologtató hűtőberendezés
PDF/Prospektus: Condair ME párologtató hűtőberendezés