Ellenállás gőz-párásító

x

Video, Anmiation Widerstands-Dampf-Luftbefeuchter


A légpárásítás egyszerű magyarázata:

Mi az az ellenállásos gőz-légpárásító?Az ellenállásos gőz-légpárásító egy izotermikus légpárásító, amely a merülőforraló elvén működik.

A légpárásításhoz használt gőz előállítása egy rozsdamentes acélhengerben történik (amely a keménységképzők szaporodása elleni védelem céljából többször használható műanyag fóliával van bélelve). A hőfejlesztésről villamos fűtőrudak gondoskodnak. Mivel az egység ellenálláselemekkel (fűtőrudakkal) működik, ez a technológia nem függ a meglévő víz vezetőképességétől, és mind ivóvízzel, mind teljesen sótalanított vízzel üzemeltethető. További előnyt kínál a gőzleadási teljesítmény 0 és 100% közötti fokozatmentes szabályozhatósága.

Az ellenállás-fűtésű gőz-légpárásító működési elve
A légpárásításra használt víz a bemeneti mágnesszelepen és a bemeneti csészén át alulról a rozsdamentes acél gőzhengerbe áramlik. A szintszabályozás révén a gőzhengerben lévő víz szintje azonos szinten marad. Az előállított gőz a tömlőcsatlakozáson át a gőzelosztóba áramlik. A szellőzőberendezésben keletkező kondenzvíz egy kondenzvíztömlőn keresztül kerül elvezetésre.

Az ellenállás-fűtésű gőz-légpárásító
vázlatos felépítése
Vázlatos szerkezetének párásító