mpire

x

Andrej Arnold, Sales
Szerző: 
Andrej Arnold, Déli  
Regionális Értékesítési Központ
THE m.pire:

Murphy Jahn sztárépítész egyedülálló acél-üveg konstrukciója


A müncheni Marcel-Breuer utcában található THE m.pire komplexum, amelynek tervrajza a chicagói Helmut Jahntól származik, egy 23 emeletes toronyból, valamint két öt- és két hétemeletes campus épületből áll. A folyamatos üveg homlokzat hátterén a négy hosszúkás épületrész és a torony vizuálisan és térben harmonikus egységet alkot. A THE m.pire alapterülete körülbelül 45 000 m², és a Bayerischer Hausbau tulajdona.

A rugalmas elrendezés révén a hatékonyság, az esztétika és a modern technológia legmagasabb szintjén álló, jövőorientált munkakörnyezet jön létre, mivel ez nem csupán önálló, de kombinált és egylégterű irodákra történő felosztásra is lehetőséget nyújt.

2012 óta az épületek közül kettőt, a Skyline Tower-t és a Bailey Palace-t, az OSRAM bérel, és ezek a vállalat cégközpontjaként szolgálnak. Itt egy 28 000 m²-es területen összesen mintegy 1200 munkahely áll rendelkezésre. Az OSRAM Központ a modern munkakörnyezetre érvényes szabványokhoz igazodik, és a fenntartható építőipar minden követelményének megfelel. Ezért az épületeket a Fenntartható Építés Német Társasága (DGNB) arany minőséget tanúsító pecséttel látta el. Ennek odaítélésekor ökológiai, gazdasági és társadalmi-kulturális tényezőket vettek figyelembe.

A hőszigetelő homlokzat és az igen hatékony, energiatakarékos technológia alkalmazásával – például a fűtés és hűtés, vagy a szellőző- és légkondicionáló rendszer területén – az épület megfelel az európai „Green Building” tanúsítvány kritériumainak.

A kellemes páratartalomról a Condair hibrid légpárásítói egy megfelelő vízelőkészítő berendezés segítségével gondoskodnak.


Andrej Arnold, okl. mérn. (FH), Déli Regionális Központ 

Tudjon meg többet a Condair DL hibrid légpárásítóról