MesseTurm Frankfurt


MesseTurm, Frankfurt


A frankfurti Messeturm a város egyik legmarkánsabb jellemzője. 1991-es átadásakor 256,5 méteres magasságával Európa legmagasabb épülete volt. Helmut Jahn építész tervezte meg az 1930-as évek Art-Decó-felhőkarcolók stílusában. A homlokzat csiszolt vörös gránitból készült, mely a jólétet, kreativitást és innovációt szimbolizálja.

A felső toronyrészen az épület hengeres teste egy háromemeletes piramissá alakul át. A piramis tartalmazza az épületgépészeti elemeket, ezért a bérlők és a nyilvánosság számára nem hozzáférhető. A precíz és higiénikus páratartalomról a Condair ESCO sorozatú nagynyomású gőzelosztói gondoskodnak.


x

Elosztórendszer nagynyomású gőzhöz

Condair ESCOA Condair ESCO légpárásító rendszerek a meglevő gőznél mércét állítanak fel. A rendszer lelke a TÜV minősítésű gőzcsatlakoztató egység. A funkcionális elemek ebbe teljesen beépülnek, és szerkezeti kialakításuk garantálja a hibátlan gőzcsatlakoztatást.

A bonyolult tömítések és csövezési munkák feleslegessé váltak – a szerelés kalkulálható, gyors és kedvező
költségű. A moduláris gőzelosztó rendszer szabadalmaztatott gőzfúvókáival nem igényel köpenyfűtést.
Ez a szükségtelen energiafogyasztást még az üzemszüneti fázisokban is hatékonyan megelőzi.
Minden tömítési hely a gyári szállítási terjedelem része. A teljes készülékszerelés
így lényegesen egyszerűsödik, a tömítetlen csőkötések veszélye nélkül.További tájékoztatás a Condair ESCO-ről

Szabadalmaztatott forgótolattyú-szelep


A szelephajtás forgóhajtásként van kialakítva, és nagyfokú pontosságot és megbízható működési módot garantál. A forgótolattyús szelep kisebb szükséges állítóerői és a közvetlen erőátvitel kompakt és helytakarékos építési módot tesznek lehetővé. Kereskedelemben kapható elektromos és pneumatikus páratartalom-szabályozók csatlakoztathatók.

A kerámiaszelepek abszolút tömítetten zárnak, és biztosítják, hogy lekapcsolt berendezés esetén ne juthasson gőz a szellőzőberendezésbe – mégpedig bármely további elzárószerelvény nélkül. A nemkívánatos kondenzátumképződés így további intézkedések meghozatal nélkül, biztonságosan elkerülhetők.

Kondenzátummentes gőz
szabadalmaztatott főáramú fúvókákkal


A szabadalmaztatott gőzfúvókák gőzt kizárólag az elosztócsövek főáramából vesznek, onnan, ahol az forró és kondenzátummentes. Ily módon biztosítják, hogy az elosztórendszer utáni légvezetékek szárazon maradjanak. Tömör rozsdamentes acélból készülnek, megbízhatóan, tartósan, öregedésállóan és szivárgásmentesen működnek.

Homogén gőzelosztás és
minimális hosszúságú párásító szakaszok


A szabadalmaztatott gőzfúvókák gőzt kizárólag a rövid párásítási szakaszokból nyernek, melyek a megbízható és higiénikus gőz-légpárásításban döntő fontosságúak.
A légtechnikai berendezésekben nem juthatnak gőzfelhők a légvezeték belső egységeire. Ennek nedves felületek, vízpangás és higiéniai kockázatok lennének a következményei.


Condair ESCO DL40
Egy, két vagy három vízszintes gőzelosztóval a DL40 nagyon rugalmasan illeszthető a légvezetékrendszerhez. Ez nagyfokú szabadságot ad a gőzteljesítménynél és a párásító kamra konstruktív kialakításánál.
Condair ESCO DR73
Legyen szó maximális gőzteljesítményről vagy minimális hosszúságú párásító szakaszokról, a DR 73 mindig a legjobb választás. A gőzelosztó rendszer egyedileg alakítható ki a fennálló követelményekhez, és konstruktívan illeszthető a beépítési helyzethez. A fúvókatartókon kétoldalt kilépő gőz homogén gőzelosztást tesz lehetővé
a légvezeték teljes keresztmetszetén.
PDF/Prospektus: Condair ESCO nagynyomású gőzelosztó