The m.pire


THE m.pire, München


A THE m.pire épületegyüttest az amerikai Helmut Jahn sztárépítész tervezte. Az együttes egy 23-emeletes toronyból, valamint kettő öt és kettő hétemeletes campus-épületből áll. A folyamatos üveg homlokzat hátterén a négy hosszúkás épületrész és a torony vizuálisan és térben harmonikus egységet alkot.

A rugalmas elrendezés révén az esztétika, a hatékonyság és jövőorientált munkakörnyezet jön létre, mivel ez nem csupán önálló, de kombinált és egylégterű irodákra történő felosztásra is lehetőséget nyújt. 2012 óta az épületek közül kettőt, a Skyline Tower-t és a Bailey Palace-t, az OSRAM bérel, és ezek a vállalat cégközpontjaként szolgálnak. Itt egy 28 000 m²-es területen összesen mintegy 1200 munkahely áll rendelkezésre. Az OSRAM Központ a modern munkakörnyezetre érvényes szabványokhoz igazodik, és a fenntartható építőipar minden követelményének megfelel. Ezért az épületeket a Fenntartható Építés Német Társasága (DGNB) arany minőséget tanúsító pecséttel látta el. Ennek odaítélésekor ökológiai, gazdasági és társadalmi-kulturális tényezőket vettek figyelembe. A kellemes páratartalomról a Condair hibrid gőz-légpárásítók gondoskodnak.


x

Hibrid légpárásító

Condair DLA Condair DL a Condair Dual2, az adiabatikus légpárásítás világszerte legsikeresebb rendszerének továbbfejlesztése. Higiéniai minősége a gyakorlatban bevált, amit független, nyilvános felelősségű szervezetek igazoltak és díjaztak.

A hibrid légpárásítás kizárólag a porlasztás és az elpárologtatás előnyein alapul. Így oldhatók meg tartósan a központi rendszerek olyan problémái, amelyek e technikák elszigetelt alkalmazásakor jelentkezhetnek. A higiénia, energiahatékonyság és gazdaságosság esetében ezért a párásító rendszer az első választás.További tájékoztatás a Condair DL-ről

Szabadalmazott HygienePlus®-eljárás


A légnedvesítésre szolgáló klímaberendezések és készülékek alapvetően nem számítanak steril zónának. Ha a párásító vizet ivóvíz minőségben biztosítjuk, akkor sem lesz soha teljesen csíramentes. Ezért a légpárásítókban, valamint a klímaberendezések nedves zónáiban mindig megtelepedhetnek a csírák, és veszélyes biofilmet képezhetnek. A megfelelő higiéniai intézkedések ezért elengedhetetlenek az adiabatikus légpárásítókban található kórokozók szaporodásának és elterjedésének megelőzéssel történő megakadályozására. A csíradiagram érthetővé teszi a mikroorganizmusok gyors elterjedését, ha nem hoznak megfelelő intézkedéseket megfékezésükre.
A szabadalmaztatott HygienePlus® eljárás gondoskodik az egészséges levegőről és a tartós higiéniáról.

HygienePlus PatronEnergiahatékony alacsony nyomású rendszer


A kisnyomású működési mód már a kisebb sűrítési munka miatt is jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé. A Condair DL légpárásító és a Condair AT2 fordított ozmózis kombinációjával még a nyomásfokozó szivattyú is feleslegessé válik a párásító rendszerben!

Condair DL vadászgépVázlatos felépítés


A kisnyomású rendszerek alapvetően lényegesen kisebb szerkezeti mélységgel megelégszenek, mint amekkora a nagynyomású párásítókhoz szükséges. A párologtató kerámia teljes felületű elrendezése és a molekuláris porlasztófúvókák szóráskúpja révén a Condair DL teljes szerkezeti mélysége 600 mm-re csökkenthető.
A kompakt kialakításnak köszönhetően a párásítókamra is rövidebb lehet, és jelentős anyagmegtakarítás érhető el.

Vázlatos elrendezés