Német Történeti Múzeum, Berlin


Német Történeti Múzeum, Berlin


A berlini Német Történeti Múzeum (Deutsches Historisches Museum – DHM) meghatározása szerint „a németek és európaiak közös történetének megértésének helye”. A múzeum a már önmagában is történelmi jelentőségű hadianyag raktárból és az ismert kínai-amerikai Ieoh Ming Pei építész által tervezett kiállítócsarnokból áll. A múzeum új, négyszintes csarnokát öt évnyi építkezést követően 2003-ban nyitották meg közvetlenül a hadianyag raktár mögött.

A hadianyag raktárban található állandó „Német történelem képekben és beszámolókban” kiállítás mellett, mely 8000 négyzetméter területen több mint 8000 kiállítási darabot mutat be a német történelem 2000 évéről, az új kiállító csarnokban többnyire időszakos kiállításokra kerül sor. A múzeum közelében található a Múzeum-sziget, a Schinkels Altes Museum, a Neue Wache és a Humboldt Egyetem. A Német Történeti Múzeum higiénikus páratartalmáról a Condair hibrid légpárásítók gondoskodnak.x

Hibrid légpárásító

Condair DLA Condair DL a Condair Dual2, az adiabatikus légpárásítás világszerte legsikeresebb rendszerének továbbfejlesztése. Higiéniai minősége a gyakorlatban bevált, amit független, nyilvános felelősségű szervezetek igazoltak és díjaztak.

A hibrid légpárásítás kizárólag a porlasztás és az elpárologtatás előnyein alapul. Így oldhatók meg tartósan a központi rendszerek olyan problémái, amelyek e technikák elszigetelt alkalmazásakor jelentkezhetnek. A higiénia, energiahatékonyság és gazdaságosság esetében ezért a párásító rendszer az első választás.További tájékoztatás a Condair DL-ről

Szabadalmazott HygienePlus®-eljárás


A légnedvesítésre szolgáló klímaberendezések és készülékek alapvetően nem számítanak steril zónának. Ha a párásító vizet ivóvíz minőségben biztosítjuk, akkor sem lesz soha teljesen csíramentes. Ezért a légpárásítókban, valamint a klímaberendezések nedves zónáiban mindig megtelepedhetnek a csírák, és veszélyes biofilmet képezhetnek. A megfelelő higiéniai intézkedések ezért elengedhetetlenek az adiabatikus légpárásítókban található kórokozók szaporodásának és elterjedésének megelőzéssel történő megakadályozására. A csíradiagram érthetővé teszi a mikroorganizmusok gyors elterjedését, ha nem hoznak megfelelő intézkedéseket megfékezésükre.
A szabadalmaztatott HygienePlus® eljárás gondoskodik az egészséges levegőről és a tartós higiéniáról.

HygienePlus PatronEnergiahatékony alacsony nyomású rendszer


A kisnyomású működési mód már a kisebb sűrítési munka miatt is jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé. A Condair DL légpárásító és a Condair AT2 fordított ozmózis kombinációjával még a nyomásfokozó szivattyú is feleslegessé válik a párásító rendszerben!

Condair DL vadászgépVázlatos felépítés


A kisnyomású rendszerek alapvetően lényegesen kisebb szerkezeti mélységgel megelégszenek, mint amekkora a nagynyomású párásítókhoz szükséges. A párologtató kerámia teljes felületű elrendezése és a molekuláris porlasztófúvókák szóráskúpja révén a Condair DL teljes szerkezeti mélysége 600 mm-re csökkenthető.
A kompakt kialakításnak köszönhetően a párásítókamra is rövidebb lehet, és jelentős anyagmegtakarítás érhető el.

Vázlatos elrendezés