Condair Norderstedt

x

Reinhard Meyer , gazdasági miniszter a Schleswig- Holstein
Silvan Meier , a vállalati tulajdonos a Condair Group
Oliver Zimmermann , vezérigazgatója Group Condair
Úttörő Condair Hamburg
Logisztikai és termelési hely Hamburgban

A CONDAIR LETESZI ÚJ, ÉSZAK-NÉMETORSZÁGI TELEPHELYÉNEK ALAPKÖVÉT – ÉS JÖVŐBELI BŐVÍTÉSÉNEK ALAPJAITHamburg, 2016. április – A svájci Condair csoport, amely a világ vezető vállalata a légpárásítás és a párásító hűtés területén, 2017 tavaszán veszi majd birtokba új logisztikai és gyártóüzemét Norderstedtben (Schleswig-Holstein). A kb. 8500 m2 méretű raktár-, gyártó- és adminisztrációs épület alapkőletételére 2016. május 3-án kerül sor a schleswig-holsteini gazdasági miniszter, Reinhard Meyer, valamint a norderstedti főpolgármester, Hans-Joachim Grote jelenlétében a hamburgi repülőtér közelében elhelyezkedő Nordport területen. A Condair új épületét egy kb. 13 000 m2-es telken húzzák fel az EnEV és a KfW-50 irányelveknek megfelelően. A beépített háromrétegű üvegezés és az egyéb épülettechnikai megoldások révén már-már a passzívházakra jellemző követelmények is teljesülnek. Az új telephely beköltözéskor kereken 130 dolgozónak kínál majd innovatív és modern munkahelyet.

A vállalkozás új, a Hamburg melletti Norderstedtben létesített telephelyének a jövőben kiemelkedő szerepet szánnak: a Svájcban (Pfäffikon), Németországban (Hamburg-City), Angliában (Rustington) és Dániában (Ry) működő négy jelenlegi logisztikai és szerelőüzem beköltözés után Schleswig-Holsteinben kerül összevonásra. Az eddigi német értékesítési raktár is integrálódik az új épületbe. Így a hamburgi világvárosi térségben létrejön a vállalat logisztikai központja Európa, Közel-Kelet és Afrika valamint Ázsia és Óceánia egyes részei számára.

Az új Condair-épület jövőbemutató belsőépítészeti kialakítása a légpárásítás és a párásító hűtés világába vezeti el az üzleti ügyfeleket és a látogatókat, akik testközelből tapasztalhatják meg ezeket a technológiákat. Így például vízgőzzel működő virtuális installációkat terveznek, továbbá olyan időjárásjelző állomásokat, amelyek a Condair összes nemzetközi telephelyének kültéri időjárási viszonyait megjelenítik Norderstedtben.

Az épületben egészséges beltéri klíma fog uralkodni. Ily módon a Condair egészséges munkakörülményeket biztosít dolgozói számára:

 • Levegő páratartalma mindig 40 és 60% között

 • Hőmérséklet mindig 22 és 26 °C között

 • CO2 mindig 800 ppm alatt

 • Energiafogyasztás [kWh]átlagosan mindig az EnEV/KfW-50 irányelv által meghatározott érték alatt


 • A Condair legújabb termékei és azok működési módja mobil és moduláris bútorokon kerül bemutatásra. A tetszetős irodai területek mellett egy modern oktatási és képzési központot is kialakítanak az ügyfelek és a belső munkatársak képzésére.

  Oliver Zimmermann, a Condair vezérigazgatója így fogalmazott: „Új norderstedti telephelyünkkel letesszük az organikus bővülés szilárd alapjait. Közelebb kerülünk elsődleges felvevőpiacainkhoz és ügyfeleinkhez, és ezáltal rövidebb szállítási időket és maximális ügyfélértéket tudunk garantálni. Ezenkívül csökkennek az árfolyamkockázataink is. Meg vagyunk győződve arról, hogy az »Engineered in Switzerland, Made in Germany« jelzéssel meg tudunk felelni ügyfeleink magas minőségi elvárásainak.”

  A CONDAIR VÁLLALATRÓL
  A Condair csoport több mint 600 alkalmazottjával a világ vezető gyártója a kereskedelmi és ipari légpárásító berendezések és rendszerek területén. A Condair mint elsődleges márka új szabványt teremt az energiahatékonyság és a higiénia tekintetében. A társaság 16 országban van jelen saját értékesítési és szervizképviselettel, több mint 50 országban pedig forgalmazói hálózatot működtet. A Condair vállalatnak Európában, Észak-Amerikában és Kínában vannak gyártóüzemei.  Élő kép az építkezés Condair
  Legújabb képek építkezések Norderstedtben 10 perces időközönként.


  SAJTÓKAPCSOLAT - Manuel Speiseder, Parkring 3, 85748 Garching-Hochbrück