Hibrid párásító

x

Video, Anmiation Hybrid-Luftbefeuchter


A légpárásítás egyszerű magyarázata:

Mi az a hibrid légpárásító?A hibrid légpárásító két adiabatikus módszert használ a légpárásításra. Egy porlasztóegység és egy párologtató egység párhuzamosan működik annak érdekében, hogy együttesen tartós megoldást érjenek el az elkülönített használat során fellépő problémákra. A hibrid légpárásítók így kiemelkedő higiéniai minőséget és rendkívül gazdaságos működést érnek el.

Porlasztás és a párolgás


A hibrid légpárásító működési elve
A hibrid légpárásító egy erősen porózus, ellenállóképes, nagy belső felületű kerámiaelemekből álló párologtató egységgel van felszerelve. Ezekre egyenletesen és teljes felületükön molekuláris porlasztófúvókák fejtik ki hatásukat. A fúvókák teljes kúpos fúvókák, amelyeket egy nyomásfokozó szivattyú lát el előkészített, teljesen sótalanított vízzel (4 és 8 bar között). (Frekvenciamodulált szivattyús vízelőkészítő egység használata esetén a nyomásfokozó szivattyú itt adott esetben elmaradhat.)
Higiéniai okokból a párásító víz a lágyítás után fordított ozmózis útján demineralizáláson megy keresztül. Ezenkívül el kell végezni a víz megelőző csírátlanítását a mikroorganizmusok terjedésének hatékony megakadályozására. E tekintetben a szabadalmaztatott ezüstionizálással ellátott HygienePlus koncepció vált be a higiéniai minőség tartós garanciájaként.

A kerámialemezek könnyen kiszerelhetők és nagynyomású tisztítóberendezéssel (30 bar-ig) tisztíthatók. Ennek köszönhetően tartósan használhatók.

A porlasztás és a párologtatás kombinációjával a bevitt párásító víz optimálisan kihasználható, és a keletkező fölös vízmennyiség nagyon kevés. Ezért, valamint a higiénia érdekében is, az szabadon elvezethető, és nem jut vissza a párásító körbe.

Higiéniai funkció / öblítés
A pangó víz elkerülésére minden inaktív szórókör a megfelelő szórószelepen keresztül leürül (a szórószelepek árammentes állapotban a lefolyóval vannak összekötve). Ha a vezetőképesség a beömlővezetékben túllépi a határt vagy a párásító rendszer 23 óránál hosszabb ideig kérés nélkül marad, egy öblítőszelep kinyit és a teljesen sótalanított tápvízvezeték, valamint a központi egységben lévő vezetékek meghatározott ideig friss sótalanított vizes öblítést kapnak. Öblítés közben ezenkívül a beépített vízsugárszivattyú a keletkező maradék vizet az öblítőkör-vezetékekből leszívja.


Ábra csíra szorzásHatékony csírasemlegesítés
A csíradiagram érthetővé teszi a mikroorganizmusok gyors elterjedését, ha nem hoznak megfelelő intézkedéseket megfékezésükre. A csírasemlegesítéshez és a megelőző elkerüléshez a HygienePlus® koncepció az ezüstionokkal történő természetes csíragátlást alkalmazza. Az automatikus kapacitásfelügyelettel rendelkező elektronikus szabályozás biztosítja az állandó csírátlanító hatású, pontos adagolást. Az ezüstionok ezáltal gondoskodnak a higiénikus körülményekről a párásító rendszer minden, vízzel érintkező szerkezeti elemében.