Rheinhallen - Köln


Rheinhallen, Köln


A Rheinhallen alapkőletételére már 1922-ben sor került az akkori kölni főpolgármester, Konrad Adenauer vezetésével és a kölni kiállításicsarnok-üzemeltető kezdeményezésére. A Köln-Deutzban található, műemlékvédelem alatt álló Rajna-parti épületcsoport 1924 és 2005 között vásárcsarnokként üzemelt. A számtalan átépítés és modernizálás, különösen a második világháborút követően, ellenére még felismerhető az 1928-as téglaépítés, mely évtizedeken át meghatározta a Rajna jobb partjának panorámáját.

A Rheinhalle 2005-ben Köln város tulajdonába került. Az új főbérlő, az RTL médiacsoport, melyhez az RTL, VOX, Super RTL csatornák, valamint az n-tv hírcsatorna tartozik, számára a csarnok belsejét teljesen átalakították. Két négyemeletes épületet illesztettek a meglévő homlokzat mögé. A higiénikus páratartalmat a Condair ESCO nagynyomású gőzelosztó rendszerei biztosítják a legmagasabb színvonalon.


x

Elosztórendszer nagynyomású gőzhöz

Condair ESCOA Condair ESCO légpárásító rendszerek a meglevő gőznél mércét állítanak fel. A rendszer lelke a TÜV minősítésű gőzcsatlakoztató egység. A funkcionális elemek ebbe teljesen beépülnek, és szerkezeti kialakításuk garantálja a hibátlan gőzcsatlakoztatást.

A bonyolult tömítések és csövezési munkák feleslegessé váltak – a szerelés kalkulálható, gyors és kedvező
költségű. A moduláris gőzelosztó rendszer szabadalmaztatott gőzfúvókáival nem igényel köpenyfűtést.
Ez a szükségtelen energiafogyasztást még az üzemszüneti fázisokban is hatékonyan megelőzi.
Minden tömítési hely a gyári szállítási terjedelem része. A teljes készülékszerelés
így lényegesen egyszerűsödik, a tömítetlen csőkötések veszélye nélkül.További tájékoztatás a Condair ESCO-ről

Szabadalmaztatott forgótolattyú-szelep


A szelephajtás forgóhajtásként van kialakítva, és nagyfokú pontosságot és megbízható működési módot garantál. A forgótolattyús szelep kisebb szükséges állítóerői és a közvetlen erőátvitel kompakt és helytakarékos építési módot tesznek lehetővé. Kereskedelemben kapható elektromos és pneumatikus páratartalom-szabályozók csatlakoztathatók.

A kerámiaszelepek abszolút tömítetten zárnak, és biztosítják, hogy lekapcsolt berendezés esetén ne juthasson gőz a szellőzőberendezésbe – mégpedig bármely további elzárószerelvény nélkül. A nemkívánatos kondenzátumképződés így további intézkedések meghozatal nélkül, biztonságosan elkerülhetők.

Kondenzátummentes gőz
szabadalmaztatott főáramú fúvókákkal


A szabadalmaztatott gőzfúvókák gőzt kizárólag az elosztócsövek főáramából vesznek, onnan, ahol az forró és kondenzátummentes. Ily módon biztosítják, hogy az elosztórendszer utáni légvezetékek szárazon maradjanak. Tömör rozsdamentes acélból készülnek, megbízhatóan, tartósan, öregedésállóan és szivárgásmentesen működnek.

Homogén gőzelosztás és
minimális hosszúságú párásító szakaszok


A szabadalmaztatott gőzfúvókák gőzt kizárólag a rövid párásítási szakaszokból nyernek, melyek a megbízható és higiénikus gőz-légpárásításban döntő fontosságúak.
A légtechnikai berendezésekben nem juthatnak gőzfelhők a légvezeték belső egységeire. Ennek nedves felületek, vízpangás és higiéniai kockázatok lennének a következményei.


Condair ESCO DL40
Egy, két vagy három vízszintes gőzelosztóval a DL40 nagyon rugalmasan illeszthető a légvezetékrendszerhez. Ez nagyfokú szabadságot ad a gőzteljesítménynél és a párásító kamra konstruktív kialakításánál.
Condair ESCO DR73
Legyen szó maximális gőzteljesítményről vagy minimális hosszúságú párásító szakaszokról, a DR 73 mindig a legjobb választás. A gőzelosztó rendszer egyedileg alakítható ki a fennálló követelményekhez, és konstruktívan illeszthető a beépítési helyzethez. A fúvókatartókon kétoldalt kilépő gőz homogén gőzelosztást tesz lehetővé
a légvezeték teljes keresztmetszetén.
PDF/Prospektus: Condair ESCO nagynyomású gőzelosztó